Scurt istoric

Bun venit!

Dacă ați ajuns până aici, înseamnă că biserica noastră v-a stârnit interesul. Înseamnă că,  fie vreun vecin, prieten sau rudă a auzit de la un cumnat sau un verișor că există o astfel de biserica în Timișoara. Mulțumim deja că ați ales să petreceți ceva timp cu noi. Poate vi s-au spus lucruri frumoase, poate ați auzit lucruri care v-au provocat o reacție sau pur și simplu curiozitatea v-a condus până la noi. Poate stați în fața uneia dintre cele mai importante decizii din viață.… Spun asta pentru că, la rândul meu mă preocupă fiecare aspect al devenirii mele ca și Creștin. Consider că biserica în care merg îmi poate modela viitorul înspre bine.

Biserica Lumina este de factură Non Denominațională, independentă și autonomă.

Povestea bisericii noastre începe în vara anului 2016, cu Dumnezeu, Cel care a atins, transformat și motivat viața celor ce au constituit ulterior Asociația Religioasă a Bisericii Lumina. Nucleul de bază a fost format din mai mulți tineri, familii și persoane mature ce au cunoscut și crescut cu Dumnezeu în biserici neoprotestante.

Ca urmare a acestui fapt a urmat o perioadă în care s-a căutat călăuzirea lui Dumnezeu pentru a înțelege voia și planul Lui pentru situația existentă. Prima întâlnire publică a grupului nou format a fost la Casa Tineretului Timișoara în 10 iulie 2016 cu puțin peste 100 de persoane. După mai multe întâlniri, grupul s-a mutat cu întâlnirea în cantina Liceului Electromotor Timișoara.

Așa a luat ființă Biserica Lumina Timișoara având ca și scop glorificarea lui Dumnezeu prin aducerea oamenilor de la întuneric la lumină și înzestrarea lor pentru orice lucrare bună. Deschiderea oficială a Bisericii Lumina a avut loc la Camera de Comerț și Industrie Timișoara, Sala Europa în 27 noiembrie 2016, prin aportul și contribuția celor 235 membrii fondatori.

Începând cu luna decembrie a anului 2016 s-au făcut demersurile de autorizare a Asociației Religioase a Bisericii Lumina finalizându-se prin sentința Judecătoriei Timișoara la 26.07.2017.

Din luna aprilie a anului 2017 întâlnirile săptămânale ale comunității noastre au avut loc prin generozitatea și bunăvoința familiilor Cuciula la Sala Hanover și familiei Azgur la etajul Complexului Comercial din Piața 700 Timișoara. Astfel au fost implementate și derulate mai multe proiecte desfășurate prin departamentele bisericii.

La sfârșitul anului 2018 ne-am schimbat locația iar în prezent ne găsiți in Dumbrăvița, strada Conac, Nr. 50.

Biserica Lumina urmărește implementarea principiilor Sfintelor Scripturi în viața credincioșilor din orașul Timișoara căutând să aducă un plus de valoare educației, integrare din punct de vedere social, curăție morală și o măsură nouă de credință oamenilor din societatea în care conviețuim.